Sveti Nikola u vrtiću “Sveta Obitelj”

Već tradicionalno svaki prosinac najradosniji je mjesec u godini u dječjem vrtiću Sveta Obitelj, a odiše najsvečanijim blagdanskim ugođajem.

Ovaj mjesec započeo je obilježavanjem blagdana Svetog Nikole koji je djeci jedan od najomiljenijih blagdana, pa je u utorak 6. prosinca 2022. u dvorište vrtića na kočiji stigao Sveti Nikola sa svojim pomoćnicima.

U vrtiću su se djeca već nekoliko tjedana brojnim aktivnostima pripremala za Svetog Nikolu, a pripazila su i na svoje dobro ponašanje te na čiste i lijepe čizmice.

Sveti Nikola dočekan je uz pjesmu, ples i uzbuđene dječje poglede i osmijehe. Djeci iz vrtića “Sveta Obitelj” pridružila su se i djeca iz KJU “Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave” koja su također uživala u ovom čarobnom događaju, uz pratnju svojih odgojiteljica.

Nakon dočeka u dvorištu vrtića i razgovora sa Svetim Nikolom, održana je i prigodna priredba za svu djecu.

Najuzbudljiviji dio svakako je bila podjela slatkih paketića kad su djeca prilazila Svetom Nikoli, govorila svoje tajne i želje te obećala nastaviti s dobrim ponašanjem i u narednoj godini.

Izgleda da su naši vrtićanci bili jako dobri kada su dobili toliko lijepih poklona, a Sveti Nikola je zadovoljno otišao dalje putovati i razveseliti svu drugu dobru djecu svijeta.

Leave a Reply