Predavanje “Prilagodba na vrtić – vrtić moj DOM” u vrtiću Brat sunce

U ponedjeljak 19. rujna 2022. u popodnevnim satima u dječjem vrtiću Brat sunce u Podstrani nakon uvodnih riječi s. Ljilje Stipić predavanje za roditelje i odgojiteljice na temu „Prilagodba na vrtić – vrtić moj DOM“ održala je dr. sc. s. Kata Ostojić.

Interaktivno predavanje na početku nove školske godine imalo je za cilj upoznati roditelje s izazovima s kojima se u procesu prilagodbe na vrtić najbolje suočavati kroz dobru i kvalitetnu suradnju s odgojiteljicama vrtića koje ni u kom slučaju nisu „tete čuvarice“ nego izuzetno važne osobe koje ”usađuju” temeljne odgojne vrijednosti u osobnost svakog djeteta i oblikuju je doživotno. Simbioza između djeteta i njegovih roditelja jača djetetovu sigurnost te ono s povjerenjem u roditelja prihvaća sve ono što mu roditelj daje uključujući i vrtić kao drugi dom. Posebno je bilo važno i istaknuti kako je vrtić korak naprijed, ustanova s razvijenim planom i programom odgoja i obrazovanja djece usmjerenim na dijete kao aktivnog sudionika vlastitog odgoja, rekla je s. Kata.

Naglasila je i kako su djeca koja pohađaju predškolsku ustanovu Brat Sunce u posebnoj milosti jer je tu i samostan Sestara franjevki od Bezgrješne koje se svakodnevno mole za djecu, roditelje kao i cijeli svijet.

Predavanje je još jednom podsjetilo roditelje i odgojiteljice na veliku važnost međusobne suradnje, razumijevanja, komunikacije i ljubavi za dobar i zdrav kvalitetan odgoj svakog pojedinačnog djeteta. Roditelji i odgojiteljice su se zahvalili za mogućnost sudjelovanja na jednom ovakvom predavanju te se raduju novim susretima.

Nakon predavanja roditelji su s odgojiteljicama iz odgojnih skupina svoje djece imali sastanke u vezi individualnih planova i dogovora za narednu pedagošku godinu, prenosi mrežna stranica https://www.sibenskefranjevke.hr/.

Leave a Reply