Posjet nadbiskupa Vukšića i ministrice obrazovanja vrtiću Sveta Obitelj

U srijedu 14. rujna 2022. dječji vrtić “Sveta Obitelj” posjetili su vrhbosanski nadbiskup i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. Tomo Vukšić, ministrica za odgoj i obrazovanje Županije Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Županije Sarajevo Senada Salihović s timom suradnika. U vrtiću su ih toplo dočekali ravnateljica Caritasovih predškolskih ustanova dr. sc. s. Kata Ostojić i ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. vlč. Mirko Šimić.

Ravnateljica predškolskih ustanova dr. sc. s. Kata Ostojić obratila se riječima dobrodošlice zahvaljujući ministrici za sav trud i rad koji ulaže u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja: “Hvala na podršci prve stepenice u sustavu odgoja i obrazovanja kako bismo zajedno gradili bolju budućnost u našoj domovini”.

Tijekom posjete djeca su goste pozdravila riječima i pjesmom dobrodošlice.

U cilju kreiranja jasne pozicije predškolskog odgoja u društvu i pružanja jednake podrške, Ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović obratila se djelatnicima i djeci predškolske ustanove i poželjela najljepše želje za uspješan početak pedagoške godine te djeci uručila simboličan znak pažnje.
Nakon priredbe upriličen je neformalni sastanak predstavnika institucija na kojem je razgovarano o budućoj suradnji, tijekom kojeg je nadbiskup Vukšić istaknuo važnost pozicioniranja predškolskog odgoja te pohvalio Županiju Sarajevo kao primjer dobre prakse i pozvao i predstavnike drugih županija da počnu slijediti ovaj primjer.