Inicijativa „Milijun djece moli krunicu” i u dječjem vrtiću “Sveta Obitelj”

Sveti otac Franjo se nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja 16. listopada 2022. spomenuo inicijative Zaklade Pomoć Crkvi u nevolji „Milijun djece moli krunicu” koja se održava 18. listopada te je pozvao na molitvu za narode koji pate zbog nasilja.

Svrha inicijative, koja se održala 18. listopada, bila je moliti za mir i jedinstvo u cijelom svijetu. Papa Franjo je pozvao da uputimo „svoje prošnje Blaženoj Djevici Mariji za pomoć napaćenoj Ukrajini i drugim narodima koji pate zbog rata ili bilo kojeg drugog oblika nasilja”.

Počeci molitvene inicijative “Milijun djece moli krunicu” sežu u 2005. kada je skupina djece viđena kako mole krunicu u lokalnom svetištu u glavnom gradu Venezuele Caracasu, a neki od odraslih koji su svjedočili prizoru podsjetili su na riječi sv. Pija iz Pietrelcine koji je jednom rekao: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti.“ Od tada se kampanja brzo proširila i postala svjetski fenomen.

Inicijativi “Milijun djece moli krunicu” pridružila su se i djeca Caritasova dječjeg vrtića “Sveta Obitelj” koja su u utorak 18. listopada 2022. sa svojom vjeroučiteljicom i odgojiteljicama molila krunicu za mir i jedinstvo u cijelom svijetu. Nakon molitve, djeca su otpjevala i nekoliko duhovnih pjesmica koje su razveselile njihova srdašca. Inicijativa “Milijun djece moli krunicu” je u dječji vrtić “Sveta Obitelj” donijela djeci, odgojiteljicama, ali i roditeljima osjećaje mira, zadovoljstva i zajedništva.

Leave a Reply