Donatorska večera za Caritasov pastoralno-socijalni centar u Kiseljaku

U petak, 3. lipnja 2022., održana je donatorska večera u organizaciji zadarske nadbiskupije. Svoj poseban doprinos organizaciji dali su don Žarko Relota, župnik zadarske župe Bili Brig i don Darijo Matak, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Donatorska večera održala se u zadarskom restoranu Stari most gdje su svi nazočni uživali u lijepom društvu i glazbi, ali prije svega u osjećaju zajedništva i dobročinstva.

Posebnost ove večere je prikupljanje sredstava za završetak gradnje Caritasova pastoralno-socijalnog centra – Kiseljak, a u sklopu kojeg će se nalaziti dom za starije i nemoćne osobe „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“ te predškolska ustanova „Sveta Obitelj“. Pastoralno-socijalni centar nastojat će pružiti kvalitetnu uslugu za sve buduće korisnike kako za starije tako i za djecu, ali i stvoriti životno ozračje u kojem se promovira čovjekova osobnost i štiti njegovo dostojanstvo.

Pozdravnu riječ i blagoslov uputio je nadbiskup u miru Vinko kardinal Puljić koji je izrazio duboku zahvalnost za sve što je do sad učinjeno za ljude u Bosni i Hercegovini te potaknuo sve nazočne na zajedništvo i suradnju. Njegove tople ljudske riječi i snažne poruke zajedništva koje je uputio dirnuli su sve slušatelje.

Uz kardinala, večeri je nazočio i ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. vlč. Mirko Šimić, gradonačelnik Grada Zadra dr. Branko Dukić, don Igor Ikić, pastoralni vikar zadarske nadbiskupije, gosp. Božidar Kalmeta i drugi. Cijelu večeru moderirala je voditeljica gđa. Sanja Pehar.

Don Žarko Relota, kao glavni organizator ove večere, istaknuo je važnost Caritasova pastoralnog-socijalnog centra u izgradnji za sve ljude u Središnjoj Bosni, ali i u cijeloj BiH.

Leave a Reply