Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u vrtiću “Sveta Obitelj”

Caritasov Dječji vrtić “Sveta Obitelj” posvetio je cijeli tjedan od 17. do 21. listopada 2022. obilježavanju “Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”.

Cijeli tjedan su vrijedne odgojiteljice, a još vrjednija dječica različitim i zanimljivim aktivnostima upotpunili ovaj šareni jesenski listopad. Pripremali su i različite glazbene oblike na temu peciva i kruha, uvježbavali igrokaze i recitacije te su se okušali u ulozi pekara i pravili ukusna i mirisna peciva.

Vrtić je 19. listopada 2022. u poslijepodnevnim satima u vrtićkom dvorištu organizirao druženje roditelja i djece te dječju priredbu na temu “Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. Na priredbi su sudjelovale sve odgojne skupine s prigodnim sadržajem u sklopu igrokaza i recitacija, a na samom kraju priredba je završena zajedničkim zborskim pjevanjem. Ovo druženje podržali su i roditelji koji su zajedno sa svojom dječicom pripremili domaća peciva i kolačiće za štand koji se nalazio u dvorištu vrtića. Sva peciva i kolači bili su na prodaju, a prihodi su prikupljani za humanitarne svrhe. Istog dana djeca svih odgojnih skupina su zajedno s odgojiteljicama svojim ručicama mijesila i pravila zanimljiva peciva.

Ovogodišnji “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” vrtićku kuhinju obilježili su predivnim mirisima, a i izmamili osmijehe te stvorili veselu i prijateljsku atmosferu. Najljepše od svega je što se još jednom pokazala predivna suradnja sa roditeljima te što su još jednom sjajila zadovoljna lica naše djece, a sve u svrhu zahvalnosti i pomoći najpotrebitijim.

Leave a Reply