Caritas Vrhbosanske nadbiskupije organizirao ljetovanje za djecu Obiteljskog savjetovališta

Nakon dvogodišnje stanke radi pandemije korona virusa, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije ponovno je organizirao ljetovanje za djecu Obiteljskog savjetovališta / Produljenog boravka.

Zahvaljujući podršci Uprave grada Bjelovara u razdoblju od 20. do 27. lipnja tridesetero djece provelo je svoj ljetni odmor u Novom Vinodolskom.

Djecu su pratile odgojiteljice i ravnateljica Caritasovih odgojno – obrazovnih ustanova s. Kata Ostojić, a ovu uzbudljivu ljetnu avanturu obilježili su sladoledi, izleti, kupanje, šetnje i različite dječje igre.

Kako su nestrpljivo čekali morske valove, djeca su prvih nekoliko dana boravka na moru provela kupajući se i skačući u toploj morskoj vodi. Uz kupanje, djeca su provodila dane na plaži i igrajući se veselih morskih igrica.

Uz podršku Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelja vlč. Mirka Šimića, organiziran je posjet prvom nacionalnom parku u Hrvatskoj – Nacionalnom parku Plitvička jezera koji odiše prekrasnom prirodnom ljepotom i veličanstvenim slapovima.

Na putu prema Sarajevu naši mali avanturisti su posjetili i Zagreb te su ručali u IKEA-i.

U večernjim satima 27. lipnja svoju su djecu čekali nestrpljivi i uzbuđeni roditelji koji su se još jednom zahvalili Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije na organizaciji nezaboravnog ljetovanja koje će zauvijek ostati u dječjim srcima i biti jedinstvena i prekrasna uspomena.

Leave a Reply