Nastavak provedbe projekta „oPEN-prevencijom i edukacijom protiv nasilja u obitelji“

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije je u sklopu projekta „oPEN-prevencijom i edukacijom protiv nasilja u obitelji“ proveo modul edukacije za stručnjake na temu „Rad s djecom u traumi“ koju je vodila Prof. dr. Gordana Buljan Flander uz gostujuće predavanje mag. psych. i psihoterapeutkinje Mie Roje Đapić.
Edukacija je održana u Splitu 30. lipnja i 1. srpnja 2022., a na njoj su sudjelovali stručni radnici Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije te Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.
Cilj projekta je, putem međunarodne razvojne suradnje i umrežavanja, jačati kapacitete stručnjaka za razvoj i implementaciju učinkovitih programa prevencije nasilja u obitelji te podizati svijest i senzibiliziranost za problematiku nasilja u obitelji, kao i o važnosti zaštite ljudskih prava, jačanja ravnopravnosti te zaštite najranjivijih skupina.
Projekt se provodi u partnerstvu s Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije u sklopu poziva Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske „Financiranje projekata međunarodne razvojne suradnje organizacija civilnog društva”, prenosi mrežna stranica Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Leave a Reply