Svečana božićna priredba Caritasova Produljenog boravka

U Caritasovom dječjem vrtiću “Sveta Obitelj” i u Produljenom boravku cijeli prosinac vladalo je svečano blagdansko ozračje. Počela je obilježavanjem blagdana svetog Nikole, zatim različitim adventskim aktivnostima, susretima i priredbama, a završila svečanom božićnom priredbom 22. prosinca koju su izvela djeca koja pohađaju Produljeni boravak / Obiteljsko savjetovalište.

Priredba kojom su nam djeca pokazala da istinska bit Božića nisu materijalne stvari nego ljubav, obitelj i prijateljstvo održana je u župnom dvorištu pred mnoštvom roditelja i prijatelja. Najbolji prikaz zajedništva bile su božićne pjesme koje su izvela djeca, ali kojima se i cijela publika pridružila.

Nakon riječi ravnateljice Caritasovih ustanova za odgoj i obrazovanje dr. sc. s. Kate Ostojić: “Neka nas svjetlost Božića potakne na širenje dobrote i ljubavi prema potrebitima. Sveto božićno vrijeme neka živi u svima nama tijekom cijele godine te bude trajni znak mira i ljubavi”, slijedila je pjesma, ples i recitacija.

Svojim dolaskom ovu priredbu uveličali su vrhbosanski nadbiskup mons. dr. Tomo Vukšić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. vlč. Mirko Šimić i župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije vlč. Miroslav Ćavar. U priredbi su uživali i prijatelji i dobročinitelji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije kao što su predstavnici američkog Caritasa – Catholic Relief Services, organizacije SUPERAR-a u čiji rad je uključen i Caritasov Produljeni boravak te predstavnici Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” i drugi dobronamjerni prijatelji.

Na samom završetku svečanosti, uz tihe tonove pjesme “Veselje ti navješćujem” i dok su se čitale riječi iz Lukina evanđeoskog ulomka: “No, anđeo im reče: “Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama.” I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći: “Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!”, u župno dvorište stigla je kočija sa Svetom Obitelji.

Budući da su se mogli slikati sa Svetom Obitelji i zaista približiti i vidjeti djetešce Isusa, kočija je izazvala veliku sreću i oduševljenje kod djece, ali i kod roditelja i svih nazočnih.

Blagdanska atmosfera nastavila se u dvorištu gdje su se djeca i roditelji družili uz kuhano vino, čaj i druge slastice, a sve uz pjesmu i ples. Darovani prihodi namijenjeni su obnovi dijela dječjeg igrališta koje će koristiti djeca vrtića i produljenog boravka.

Leave a Reply