STEM-ajmo preko granica

U sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine Grad Bjelovar nositelj je projekta pod nazivom “STEM-ajmo preko granica”. Partneri na projektu financiranom od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU su Caritas Vrhbosanske nadbiskupije – BiH, Dječji vrtić Bjelovar te Socijalna zadruga Pružimo ruke.

“Zahvaljujem se svima koji sudjeluju u ovom vrijednom i nadasve zanimljivom projektu. Grad Bjelovar itekako drži do ulaganja u predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje. Zahvaljujući projektu, uspostavili smo jedan laboratorij, odnosno opremljenu učionicu u kojoj se djeca mogu igrati, učiti i educirati. Najveću korist od svega imat će mališani, što nam je svima i najbitnije”, poručio je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Konferenciji koja je održana 8. listopada 2022. nazočili su predstavnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Dječjeg vrtića Bjelovar i Socijalne zadruge Pružimo ruke.

“U tijeku je izgradnja Caritasova Doma za starije i nemoćne “Dr. Ivan Evanđelist Šarić”, u sklopu kojeg će biti podružnica našeg dječjeg vrtića “Sveta Obitelj”. Zahvaljujući navedenom projektu, opremamo jednu multimedijalnu dvoranu koja će nam omogućiti suradnju kako s Gradom Bjelovarom i njegovim vrtićima, tako i šire. Transferi znanja na ovaj način postaju brži, dostupniji i jednostavniji”, rekla je Dragana Peka Guska, zamjenica ravnateljice vrtića “Sveta Obitelj” kojem je osnivač Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Oprema u STEM laboratoriju odnosi se na didaktiku, suvremenu tehnologiju vezanu za znanost, fiziku, biologiju i kemiju te informatiku u smislu rada s robotima te programiranja na računalima i tabletima.”

“Itekako se veselimo daljnjoj suradnji s vrtićem “Sveta Obitelj” iz BiH. Sretni smo što se nakon perioda pandemije, ponovno možemo okupljati i raditi na unapređenju rada s našom djecom. Provedba aktivnosti u laboratoriju svakako je jedna nova razina predškolskog odgoja. Ovo je samo nastavak prošlih godina u kojima smo provodili neke projekte te se nadamo da ćemo tako nastaviti i u budućnosti”, poručila je Anna Lauš, ravnateljica DV Bjelovar.

Vijest i fotografije prenosi bjelovar.info.

Leave a Reply