Djeca iz vrtića “Sveta Obitelj” posjetila gradonačelnicu Grada Sarajeva

Nakon uspješno organiziranih Zimskih olimpijskih igara u vrtiću Sveta Obitelj i nakon što su obilježili 40. godina od Olimpijade u Sarajevu s partnerima i prijateljskim vrtićima, djeca i odgojiteljice dječjeg vrtića Sveta Obitelj pozvani su u gradsku Vijećnicu Grada Sarajeva gdje su imali priliku upoznati se s ovom građevinom i njenim značajem. Posjet i turistički obilazak organizirani su u utorak 12. ožujka 2024.
“Zahvaljujemo se gradonačelnici Benjamini Karić što nas je prelijepo ugostila u Vijećnici, osigurala obilazak uz vodiča koji je djeci njihovim jezikom ispričao njenu povijest, posjetili smo Muzej te ostale prostorije u Vijećnici. Djeci je omogućila i vožnju žičarom i za njih su ovo nezaboravne uspomene. Gradonačelnicu smo dočekali pjesmama, razgovarali o njenim obvezama, upoznali se i družili,” naglasili su na službenoj stranici vrtića.

Gradska kuća bila je ispunjena smijehom i veseljem. Djeca su imala priliku postavljati pitanja, a gradonačelnica im je s radošću odgovarala, ohrabrujući njihovu znatiželju za svijet oko sebe. „Njihova budućnost je naša odgovornost”, kazala je Karić, naglašavajući važnost ulaganja u obrazovanje i dobrobit djece.

Odgojiteljice i djeca zahvalili su se gradonačelnici na prijemu te su u znak sjećanja na ovaj susret napravili nekoliko zajedničkih fotografija.

Leave a Reply