Otvoren književni natječaj Istinom do pomirbe za 2021.

Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH raspisalo je književni natječaj Istinom do pomirbe u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Njegovanjem kulture sjećanja i poštujući Europske konvencije o osuđivanju totalitarnih režima s naglaskom na komunizam koji je na ovim prostorima ostavio najviše žrtava naročito među civilnim pučanstvom, u mjesecu kolovozu održat će se književna večer na obali Neretve, spomen mjestu stradanja brojnih žrtava koje su mučki likvidirane od veljače 1945. i tijekom 1946.

Tom povodom dodjeliti će se nagrade najuspješnijim radovima pristiglim na natječaj, a u razmatranje će se uzeti svi pristigli radovi od 1. do 31. srpnja 2021. godine. Stručno povjerenstvo čine književnici Miljenko Stojić i Anita Martinac te povjesničar Hrvoje Mandić, a prema procijeni odlučit će o broju nagrađenih radova te uputiti pozive za sudjelovanje u programu. Nagrade i pakete osigurati će SHSK, a uručit će se na dan programa 18. kolovoza 2021. godine.

Pjesme, priče, novele, crtice, igrokazi, putopisi ili eseji mogu se slati na adresu elektroničke pošte udrugashsk@gmail.com s naznakom ‘za natječaj Istinom do pomirbe’. Uz rad potrebno je poslati ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu, broj mobitela, e-mail adresu i kratki životopis. Prednost imaju do sada neobjavljeni radovi.

U Mostaru, 1. srpnja 2021.

Predsjednica SHSK Anita Martinac