Dječji vrtić Sveta Obitelj u posjetu dječjem vrtiću Brat Sunce

U razdoblju od 21. do 23. srpnja 2023. dječji vrtić u Šibeniku posjetile su odgojiteljice prijateljskog vrtića “Sveta Obitelj” iz Sarajeva s ravnateljicom s. Katom Ostojić i vlč. Mirkom Šimićem, ravnateljem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Caritas je ujedno i osnivač Dječjeg vrtića “Sveta Obitelj”. Djelatnici su došli u petak predvečer, smješteni su u KŠC „Mihovil“, a u subotu ujutro, s. Mandica Starčević, ravnateljica KOŠ, prezentirala im je djelatnost i ustrojstvo škole. Svetu Misu je predslavio vlč. Mirko u kapeli kuće matice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne u čijim je prostorima i sjedište vrtića “Brat Sunce”. Euharistijskom slavlju nazočile su predstavnice vrtića iz podružnice u Podstrani, voditeljica s. Ljilja Stipić i odgojiteljica Sandra Đirlić Lunić, uz odgojiteljice centralnog vrtića Ivanu Tičić Dragutin i Marietu Plenča.

Liturgijsko pjevanje predvodila je odgojiteljica Branka Klisović. Nakon sv. Mise sve je pozdravila s. Anita Krajač, ravnateljica uz kratki presjek povijesti Družbe. Uslijedio je doručak koji su pripremile sestre.

Nakon doručka gošće su se uputile brodom na kupalište Jadrija u pratnji odgojiteljica domaćina. Drugi dio gostiju uputio se brodom prema Tvrđavi sv. Nikole, gdje su puni dojmova uz stručno vodstvo dobili saznanja o povijesnoj ulozi Tvrđave, tog „morskog“ čuvara Šibenika koji je pod zaštitom UNESCO-a. Nedjelja je započela razgledavanjem vrtića, odlaskom na sv. Misu u katedralu sv. Jakova gdje je sve pozdravio don Krešimir Mateša, župnik i naglasio važnost očuvanja i vjerskog i nacionalnog identiteta katolika u Federaciji BiH. Uslijedilo je razgledavanje katedrale i Grada uz stručno vodstvo vodičice g. Sandre Grgas koja je na zanimljiv način vodila posjetitelje u razgled Šibenika. Posjetili smo grob majke Klare Žižić u crkvi sv. Lovre, crkvu sv. Frane, nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića gdje je sve dočekao pater Augustin Kordić i u kratkim crtama približio lik prvog hrvatskog kanoniziranog sveca i znamenitosti crkve sv. Frane.

Nakon objeda i okrijepe, puni dojmova i zahvalnosti gosti su se uputili u Sarajevo noseći nova saznanja i iskustva, obogaćeni za još jedan prijateljski susret, prenosi www.sibenskefranjevke.hr.