Djeca Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije na ljetovanju u Kaštel Kambelovcu

U razdoblju od 25. lipnja do 1. srpnja 2023. djeca koja pohađaju produljeni boravak Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije provela su uzbudljivo i nezaboravno ljetovanje u Kaštel Kambelovcu.

Dječje okice su zablistale kad su ugledali more pri dolasku, pa su se nakon raspremanja odmah uputili na plažu gdje su proveli dan uživajući u suncu, moru i ukusnim sladoledima.

U ponedjeljak i utorak su se kupali i uživali u večernjim šetnjama po gradu, a kako je srijeda bila oblačna, odlučili su provesti dan na malo drugačiji način. Išli su u turistički obilazak Kaštela, pa su imali priliku vidjeti dvorac Vitturi, koji se nalazi u Kaštel Lukšiću, a poznat je po priči o hrvatskom Romeu i njegovoj Juliji. Na putu do dvorca odmorili su se na šetnici, gdje su djeca imala vremena i za igru i fotografiranje na plaži i molu. Odmah iza dvorca nalazi se prelijepa crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, ispred koje su napravili nekoliko zajedničkih fotografija koje ostaju kao trajna uspomena. Nakon odmaranja i ručka u apartmanu ponovno su prošetali uz obalu mora, a u povratku su se igrali u parku gdje su djeca i pjevala i plesala na vanjskoj pozornici.
U četvrtak su djeca u pratnji svojih učiteljica te gđe. Dragane Peka Guska i s. Kate Ostojić gradskim busom otišla do Splita. U Splitu su posjetili dječji vrtić “Dobri” koji vode anćele, a osnivač dječjeg vrtića “Dobri” je Provincijalat Službenica milosrđa u Splitu. U ovom vrtiću dijete gledaju kao jedinstveni Božji dar te pažljivo stvaraju poticajnu sredinu i ugodno ozračje za svako dijete. U vrtiću su naši mališani srdačno i lijepo dočekani, a djeca su uživala u druženju s djecom koja pohađaju ovaj vrtić. Na koncu druženja uslijedio je zajednički objed, a na objedu i ovom susretu se Caritasova djeca i djelatnici iskreno zahvaljuju sestrama koje su pripremile srdačan i prekrasan doček.

Taj dan su iskoristili i za šetnju kroz Split. Vidjeli su veličanstvenu Dioklecijanovu palaču koja ih je ostavila bez daha.

Ostatak ljetovanja proveli su na plaži i u šetnji, igri i zajedničkoj pjesmi, a vrijeme u apartamanu proveli su igrajući društvene igre i praveći dječje disco zabave.
Smijeh, kupanje i igra obilježili su ovo nezaboravno ljetovanje koje je obogatilo životno iskustvo mališana, ali i njihovih roditelja na čemu su neizmjerno zahvalni.

Na kraju, veliko hvala gospodinu Jošku Berketu koji je još jednoj skupini djece omogućio boravak u Kaštel Kambelovcu.

Leave a Reply