Dan otvorenih vrata u vrtiću „Sveta Obitelj“

U okviru projekta „Zajedno rastemo“ u subotu 27. svibnja 2023., organiziran je Dan otvorenih vrata u
PU Dječji vrtić „Sveta Obitelj“. Na ovaj dan vrtić je bio otvoren za sve roditelje i djecu koja pohađaju ovu ustanovu, ali i za sve zainteresirane posjetitelje. Danu otvorenih vrata nazočili su i gosti iz partnerskih vrtića „Amel i Nur“ i „Patrijarh Pavle“.

Ravnateljica vrtića dr. sc. s Kata Ostojić održala je predavanje za roditelje na temu Živjeti u bogatstvu različitosti. U svom predavanju s. Kata osvrnula se na ulogu obitelji u našim životima te na
ulogu koju roditelji imaju u odgoju svoje djece. Djetetu najbolje pomažemo kada ga motiviramo,
kvalitetno potičemo i ohrabrujemo. Za odgoj djeteta neophodno je da postoji dobra komunikacija između roditelja i odgojitelja te da se ove dvije strane trebaju zajednički dogovoriti oko odgojnog modela. Na kraju svog izlaganja s. Kata je naglasila da trebamo pomoći djeci ne da budu najbolja u svemu, nego da sve ono što čine bude iz ljubavi i s osobnim zalaganjem. Također, važno je i da roditelji i svi oni koji se bave odgojem djece nauče slušati njihove radosti, boli i teškoće.
Tijekom predavanja za roditelje djeca su sudjelovala u različitim aktivnostima koje su za njih pripremile odgojiteljice vrtića. Nakon predavanja organizirane su zajedničke igre za djecu i roditelje, kao i druženje uz osvježenje i ručak, a potom je uslijedilo predavanje za odgojiteljice.
U ime PU DV “Sveta Obitelj“ zahvaljujemo se svima koji su nazočili Danu otvorenih vrata u našem vrtiću uz jednu divnu misao: „Volimo povjerene i naš svijet će biti mjesto mira i suživota.“