Održane Zimske olimpijske igre u vrtiću Sveta Obitelj

Ove godine obilježava se 40. godišnjica Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a mališani iz PU Dječjeg vrtića Sveta Obitelj odlučili su se pridružiti ovom obilježavanju i na svoj način pripremiti Zimske olimpijske igre. Iako je veljača počela jako toplo, organizirali su sa svojim odgojiteljicama u četvrtak 8. veljače 2024. vrlo kreativne i zanimljive Zimske olimpijske igre na koje su pozvali i ugostili i vrtiće Amel i Nur i Patrijarh Pavle.

Vrijedno su radili na uređenju vrtića za obilježavanje ovog posebnog dana, a pridružili su se i roditelji djece koji su donijeli originalne suvenire i različite predmete te pripremili izložbu u čast ZOI ’84. Izložba je bila otvorena upravo na dan obilježavanja 40. godišnjice i svi posjetitelji mogli su uživati u prekrasnim uspomenama i detaljima s Olimpijade.

Zimske igre koje su djeca i odgojiteljice smislili započele su svečanim defileom i paljenjem olimpijskog plamena, a igre su bile podijeljene u nekoliko disciplina:
⚫️ skijanje slalom
⚫️ skijanje skokovi
⚫️ hokej na ledu
⚫️ natjecanje u brzom klizanju
⚫️ umjetničko klizanje

Iz vrtića Sveta Obitelj naglašavaju kako su posebno ponosni i sretni što su ovaj divni dan proveli s gostima iz vrtića Amel i Nur i Patrijarh Pavle te kako upravo kroz ovakve aktivnosti djeca zajedno rastu i sazrijevaju u cjelovite, zdrave i dobre osobe. Puni sportskog duha, dobrog raspoloženja, ljubavi, zajedništva i uspomena kojih su se prisjetili, pustili su balone te do kraja tjedna nastavljaju obilježavati Olimpijadu kao jednu od najvećih vrijednosti grada Sarajeva.

Leave a Reply