Dječji vrtić Sveta Obitelj nositelj projekta “Zajedno rastemo”

Dana 27.04.2023. godine, u prostorijama Caritasa Vrhbosanske Nadbiskupije, u prigradskom naselju Stup, „Memorandum o suradnji“ potpisali su PU „Dječji vrtić Sveta Obitelj“, Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Amel i Nur“ i Predškolska ustanova Dječji vrtić „Patrijarh Pavle“. Pilot projekt nosi naziv „Zajedno rastemo“, a ciljnu skupinu ovog projekta čine roditelji, djeca i odgojitelji sve tri predškolske ustanove, uz potporu CRS-a.

Zamisao projekta jeste organiziranje različitih aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta u koje će biti uključeni roditelji, djeca i djelatnici ovih predškolskih ustanova. Također, planirana je i organizacija različitih tematskih kvizova preko video poziva. Kako bi sve planirane aktivnosti bile provedene, svaka predškolska ustanova dobila bi dva puta tijekom godine potreban materijal za rad.  Za roditelje i djelatnike planirana su i predavanja u sva tri vrtića, na dan predavanja bit će organiziran i Dan otvorenih vrata predškolske ustanove u kojoj bude predavanje. Kako bi ostala uspomena na sve planirane aktivnosti kroz ovaj jednogodišnji pilot projekt „Zajedno rastemo“, na kraju bi bila napravljena jedna zajednička brošura u čijoj izradi bi aktivno sudjelovale sve tri predškolske ustanove. Također, planiran je i nastavak suradnje ova tri vrtića kroz korištenje Senzorne sobe koja je trenutačno u pripremi i namijenjena je za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije.